Полша ще подпише двустранно споразумение за сигурност с Украйна. Това почти

...
Полша ще подпише двустранно споразумение за сигурност с Украйна. Това почти
Коментари Харесай

Полша подписва споразумение за сигурност с Украйна

Полша ще подпише двустранно съглашение за сигурност с Украйна. Това съвсем несъмнено ще се случи преди срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Това съобщи полският министър председател Доналд Туск, представен от Ройтерс.

Той уточни, че преди срещата на върха на НАТО на 9 юли, ще организира диалози с Володимир Зеленски във Варшава.

Трябва, дружно с министъра на защитата, да дефинира по какъв начин можем да продължим да оказваме помощ на Украйна, само че не можем да отслабим отбранителните качества на Полша, акцентира Туск.

По думите му съглашението за сигурност с Украйна на 99% ще бъде подписано преди срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Полският министър председател посочи, споразумението на процедура е готово и би трябвало да бъдат конкретизирани единствено няколко детайла и формулировки.

Европейският съюз и две от неговите страни членки, Литва и Естония, подписаха съглашения за сигурност с украинския президент Володимир Зеленски на среща на върха в Брюксел по-рано тази седмица.

Припомняме, че Украйна подписа редица сходни съглашения от началото на съветската инвазия през 2022 година,, в това число със страни като Великобритания, Франция и Германия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР